DJURNÄRA UPPLEVELSER

Händer hos oss

Snart kommer kalendariet för 2024, men fram tills dess kan du se vilka aktiviteter vi bjöd in till under 2023! 

Gammaldags jordbruksdagNågra av dagens aktiviteter:
 -- Gamla jordbrukstraktorer och redskap visar upp jordbruk från förr!
 - Snickars brukshästar visar upp jordbruk till häst!
 - Försäljning av årets första getostar!
 - Aktivitet i 1700-talssmedjan! Se smide som det gick till förr.
 - Killinghagen öppen för alla som vill klappa och mysa med getter och killingar!
 - Försäljning av kolbulle och fika!

För svårt sjuka barn.
Vi har valt att i och med Vårdagen uppmärksamma arbetet Min Stora Dag och deras arbete för svårt sjuka barn. Min Stora dag är en organisation som uppfyller drömmar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Var hittar du oss? Adressen är Born Hembornsvägen 49 i Rättvik. Hör av dig om du har några frågor via kontaktsidan här på hemsidan!

Välkomna!


Getlivs-workshop i Juli

Inget datum spikat än. Den här workshopen riktar sig till dig som är nyfiken på getlivet eller kanske själv funderar på att skaffa getter. Härlig inspirationsworkshop där vi både provar på getmjölkning, självhushåll med getter och pratar om grunderna i getskötsel.

Gårdsbutiken öppen

Kom och köp ost och upplev gården hela sommaren! Onsdagar, fredagar och lördagar kl 11-15 är butiken bemannad och du kan köpa både ost, getprodukter och fika. Övriga dagar och tider är självbetjäningskylen öppen för ostköp!

MAT RUNT SILJAN 1-2-3 September

Besök vår gård under skördefesten Mat runt Siljan! 
Jag vet att ni är många som längtat. Så under denna tredagarsaktivitet kommer vi plocka fram höstens ALLA bästa ostar till försäljning och servering. Visste du att några av våra getostar ska vara med och tävla i mathantverks-SM? Under Mat Runt Siljan kommer vi presentera våra tävlingskandidater. 

Till alla barn och getälskare Under våra öppettider vid Mat runt Siljan kan ni få träffa getterna på nära håll. Klappa getterna och träffa IRENE som ska vara med i Fixar Julen på SVT i höst. Även åsnorna kommer finnas på klappavstånd och Pellejöns älskar att bli kliad. Varmt välkomna!

Öppet 11-16 alla dagarna.
Ostförsäljning, enklare lunch, ostbricka och hembakat fika. 
Search